Mindfullness voor kinderen in Uden

"Natuurlijke nieuwsgierigheid en speelsheid, leuk en nuttig"

Mindfulness is aandacht hebben op een specifieke manier, namelijk in het hier en nu zijn, zonder oordeel. Het betekent letterlijk aandachtigheid of opmerkzaamheid; met je aandacht aanwezig zijn. "Van doen naar zijn". 

De kinderen worden op een speelse manier geïntroduceerd in de wereld van mindfulness. Het gaat binnen het programma "gewoon...omdat je goed bent, precies zoals je bent" om kennis, vaardigheden en wijsheid van mindfulness. 

Kinderen ontwikkelen vaardigheden d.m.v. oefeningen en werkvormen om prettig in hun vel te kunnen zitten en bewust met het leven te kunnen omgaan. Ze leren zich beter concentreren, hun gedachten tot rust brengen, anders omgaan met stemmingen en impulsen, met lastige emoties omgaan en creatief denken. Ze leren hun aandacht versterken en krijgen meer zelfvertrouwen.

De eerste stap naar rust, balans en harmonie.   

Het mindfulnessprogramma bestaat uit 8 bijeenkomsten. Elke bijeenkomst duurt een uur. Het programma kan zowel individueel als in groepsverband gegeven worden. Het is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. 

Heeft uw kind last van stress, druk, spanningen, blokkades en remmingen dan is dit programma echt iets voor uw kind!